O spółce i serwisach

Wróć do Biura Prasowego
  • Currency One SA to operator polskich serwisów Internetowykantor.pl i Walutomat.pl, będących wśród liderów branży internetowej wymiany walut. Obrót spółki co roku wynosi kilkanaście miliardów złotych.

Serwisy Currency One oferują europejskie transfery oraz tanią i bezpieczną wymianę walut. Klienci serwisów w porównaniu do kursów bankowych oszczędzają nawet do 8%.

W 2018 roku Currency One zajęło drugie miejsce w kategorii “Internet, nowe media, e-commerce” w plebiscycie “Najbardziej pożądani pracodawcy w Polsce”.

• Liczba klientów: ponad 500 tys.
    • Liczba pracowników: 87
  • Internetowykantor.pl to pierwszy polski kantor online. Założony w 2010 r. serwis daje możliwość bezpiecznej, szybkiej i taniej wymiany walut. Z serwisu korzystają zarówno przedsiębiorcy, jak i osoby prywatne, szczególnie kredytobiorcy, osoby pracujące za granicą i turyści. Internetowykantor.pl sprzężony jest z systemami banków, do których klienci mają bezpłatne przelewy. Przyjmuje również przelewy bezpośrednio z Unii Europejskiej i wielu innych krajów świata. Serwis ma 100% pozytywnych opinii w niezależnym serwisie Opineo.pl

• Liczba klientów: 270 tys.
    • Oszczędności naszych klientów: 711 mln zł
    • Liczba opinii w niezależnym serwisie Opineo.pl: 675 tys.
  • Walutomat.pl to pierwszy na świecie serwis wymiany walut przez internet. Powstał w 2009 r. Użytkownicy serwisu mogą bezpośrednio, między sobą wymieniać waluty, indywidualnie ustalając kursy kupna i sprzedaży. Walutomat.pl przyjmuje także przelewy z 36 europejskich krajów i umożliwia transfery do osób trzecich. Dzięki trójstopniowemu systemowi weryfikacji i zabezpieczeń, serwis gwarantuje wysoki poziom bezpieczeństwa transakcji. Od 2009 roku użytkownicy wymienili ponad 45 miliardów złotych. Zaoszczędzili dzięki temu do 8% w porównaniu do standardowych ofert banków.

• Liczba klientów: 260 tys.
    • Liczba opinii w niezależnym serwisie Opineo.pl: 4,5 tys.
    • Obrót od początku istnienia: ok. 45 mld zł